Peter Groot, Keurslager

Rookworst
FARookworstdiaGoud-bekroond418697

GOUD bekroond

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 19 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Peter Groot zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen!

 

Elk jaar weer steekt Keurslager Peter Groot veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Ieder jaar is het weer spannend of we wel de juiste worst hebben ingeleverd voor de keuring. Maar het blijkt maar weer dat iedere rookworst die wij maken met liefde en passie is gemaakt. En met het juiste recept natuurlijk”, vertelt Keurslager Peter Groot.

 

Elk jaar gaat Keurslager Peter Groot voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Onze rookworst wordt gemaakt op recept van mijn vader. Hij heeft mij dit recept geleerd en ik heb er sindsdien niks aan veranderd”, vertelt de gedreven ondernemer.

 

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 t/m 12 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.  
 

Jaarlijkse rookworstkeuring
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat. 

Nieuw LOGO Keurslagerij Peter Groot

Naast het vertrouwde Keurslagers logo hebben wij ervoor gekozen om een eigen beeldmerk te ontwerpen. Dit beeldmerk moet transparantie, puur en eerlijkheid uitstralen. WIj staan voor ambachtelijk lekker eten en dit kan alleen als wij werken met puur en eerlijk vlees. Hierdoor kunnen wij transparantie uitstralen naar de consument. Want u wilt weten wat u eet, en dat is belangrijk. 

Er veranderd verder niks aan ons assortiment of kwaliteit. En blijven natuurlijk gewoon Keurslager!

Nieuw LOGO Keurslagerij Peter Groot
De Lekkerste van Alkmaar! Rookworst -shuffle magazine

De Lekkerste van Alkmaar! Rookworst -shuffle magazine

Tegenwoordig worden de meeste rookworsten verkocht in de supermarkt. Deze worsten zijn al voorgegaard en hier wordt vaak rook-aroma aan toegevoegd. Er zijn echter uitzonderingen, voor degenen die nog een échte rookworst willen eten zijn er gelukkig onze ambachtelijke slagers!

Shuffle ging op bezoek bij alle slagers van Alkmaar om hun worsten te testen, samen met niemand minder dan Michel Rekers, wereldkampioen stamppot en snert maken, uit… Alkmaar!

Peter Groot, Keurslager

Van Ostadelaan 276
1816JH Alkmaar
0725120919

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten